#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / tardor / tardornova / crema /

CREMA DE CARABASSA I MONIATO AMB OU POXÉ I PERNIL

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 150 g de carabassa

 50 g de moniato

 1 escalunya petita

 250 ml d’aigua

 25 ml d’oli d’oliva

 1 polsim de sal

 1 polsim de pebre

 

Per fer l’ou poxé

 

 1 ou

 1 l d’aigua

 1 polsim de sal

 


COM HO FEM?

 

Netegem, pelem i trossegem la carabassa. Reservem. Pelem, netegem i tallem a brounois (quadradets mitjans) l’escalunya. Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir l’escalunya. Remenem de tant en tant perquè no se’ns cremi. Quan la tenim mig enrossida afegim a l’olla els daus de carabassa. A continuació afegim l’aigua (que cobreixi la carabassa) i ho deixem que bulli aproximadament 20 minuts (o fins que les verdures siguin ben tendres, dependrà de la mida que les hàgim tallat). Un cop cuita apaguem el foc. Fora del foc afegim la polpa del moniato fet al forn, salpebrem i batem amb el túrmix fins que ens quedi una textura ben cremosa. Per acompanyar la crema farem un ou poxé. En un cassó posem a escalfar aigua amb sal. Un cop ben calenta i sense que arribi a bullir la remenem perquè formi un remolí. Trenquem l’ou en un bol petit i amb compte l’aboquem dins l’aigua, que estarà en moviment, per potxar-lo. Quan està cuit (només la clara, el rovell ha de quedar líquid) el retirem amb l’espumadera i el dipositem sobre de paper absorbent. Servim la crema tèbia amb l’ou poxé al centre i uns fils de pernil salat damunt (opcional).

 

ET RECOMANEM

Aquesta crema està pensada per aprofitar aquells moniatos cuits que ens han quedat. També, si ho desitgem, es pot fer la crema amb moniato cru, que li farem el mateix tractament que a la carabassa coent-los tots dos junts.