PÈSOLS SALTEJATS AMB CALAMAR I MENTA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
80 g de calamar
Oli d’oliva
50 g de ceba
30 g de pastanaga
Sal
80 g de pèsols
Aigua o brou de peix
2 g fulles de menta fresca
Pebre
COM HO FEM?
Netegem el calamar i el tallem a la juliana (a tires fines). Saltem el calamar amb oli a foc fort fins que es comenci a enrossir. El reservem.A la mateixa paella hi sofregim la ceba tallada a daus petits, amb un raig d’oli a foc mitjà, remenant fins que es caramel·litzi. Ratllem la pastanaga i l’afegim a la ceba, hi posem un pessic de sal, tapem la paella i ho deixem coure 10 minuts a foc baix. Afegim el calamar i els pèsols a la paella, i un raig d’aigua o brou. Ho cuinem a foc fort sense tapa fins que s’evapori tot el líquid i els pèsols estiguin tendres. Hi afegim les fulles de menta picades i una mica de pebre.
ET RECOMANEM
Podem substituir el calamar per 40 g de pernil salat i el brou de peix per brou de verdures o brou de pollastre.