#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / anual /

PÈSOLS SALTEJATS AMB CALAMAR I MENTA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 80 g de calamar

 Oli d’oliva

 50 g de ceba

 30 g de pastanaga

 Sal

 80 g de pèsols

 Aigua o brou de peix

 2 g fulles de menta fresca

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Netegem el calamar i el tallem a la juliana (a tires fines). Saltem el calamar amb oli a foc fort fins que es comenci a enrossir. El reservem.A la mateixa paella hi sofregim la ceba tallada a daus petits, amb un raig d’oli a foc mitjà, remenant fins que es caramel·litzi. Ratllem la pastanaga i l’afegim a la ceba, hi posem un pessic de sal, tapem la paella i ho deixem coure 10 minuts a foc baix. Afegim el calamar i els pèsols a la paella, i un raig d’aigua o brou. Ho cuinem a foc fort sense tapa fins que s’evapori tot el líquid i els pèsols estiguin tendres. Hi afegim les fulles de menta picades i una mica de pebre.

 

ET RECOMANEM

Podem substituir el calamar per 40 g de pernil salat i el brou de peix per brou de verdures o brou de pollastre.