SOPA DE PÈSOLS I TOMÀQUET DE L’INDIA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
80 g de tomàquets molt madurs
50 ml d'aigua
40 g de ceba
0.25 gra d'all
0.5 cullerada de mantega clarificada o oli de gira-sol
0.5 culleradeta de comí mòlt
0.5 culleradeta de llavors de coriandre mòltes
0.5 fulla de llorer
1 trosset petit de bitxo sense llavors (opcional)
100 ml de llet de coco
80 g pèsols
0.5 culleradeta de sucre morè
Sal
Pebre
Menta picada
COM HO FEM?
Pelem el tomàquet, el trossegem, el coem amb aigua i el triturem. Tallem la ceba a la juliana (a tires fines) i l’all a làmines. Sofregim la ceba i l’all al ghee o amb oli a foc no gaire fort fins que es dauri, hi afegim les espècies, el llorer, el bitxo i ho deixem coure 2 minuts. Hi afegim la llet de coco, el tomàquet, i ho fem bullir 10 minuts a foc suau. Hi afegim els pèsols i ho deixem un parell de minuts més. Ho condimentem amb el sucre, la sal i el pebre. Ho servim calent amb la menta picada.
ET RECOMANEM
Podem servir aquesta sopa amb chapatis o posar-hi uns crostonets per sobre.