#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / vegetal / anual /

SOPA DE PÈSOLS I TOMÀQUET DE L’INDIA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 80 g de tomàquets molt madurs

 50 ml d'aigua

 40 g de ceba

 0.25 gra d'all

 0.5 cullerada de mantega clarificada o oli de gira-sol

 0.5 culleradeta de comí mòlt

 0.5 culleradeta de llavors de coriandre mòltes

 0.5 fulla de llorer

 1 trosset petit de bitxo sense llavors (opcional)

 100 ml de llet de coco

 80 g pèsols

 0.5 culleradeta de sucre morè

 Sal

 Pebre

 Menta picada

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem el tomàquet, el trossegem, el coem amb aigua i el triturem. Tallem la ceba a la juliana (a tires fines) i l’all a làmines. Sofregim la ceba i l’all al ghee o amb oli a foc no gaire fort fins que es dauri, hi afegim les espècies, el llorer, el bitxo i ho deixem coure 2 minuts. Hi afegim la llet de coco, el tomàquet, i ho fem bullir 10 minuts a foc suau. Hi afegim els pèsols i ho deixem un parell de minuts més. Ho condimentem amb el sucre, la sal i el pebre. Ho servim calent amb la menta picada.

 

ET RECOMANEM

Podem servir aquesta sopa amb chapatis o posar-hi uns crostonets per sobre.