#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / segon / anual /

QUICHE D’ESPINACS A LA CATALANA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 200 g de farina

 100 g de mantega

 1 ou

 Sal

 

Per fer el farcit:

 

 oli d'oliva

 3 grans d'all filetejats

 70 g de pernil serrà picat

 70 g de panses

 50 g de pinyons o avellanes crues trossejades

 250 g d'espinacs

 200 ml de nata

 4 ous

 


COM HO FEM?

 

Per a la massa, barregem els ingredients i els pastem fins que quedi homogènia. L’emboliquem en paper de plàstic i la deixem reposar 30 minuts. Per fer el farciment, escalfem una mica d’oli d’oliva en una paella i hi afegim l’all. Quan es comenci a daurar, hi afegim els pinyons o les avellanes, ho cuinem una mica i hi afegim les panses i el pernil picat. Un minut després hi afegim els espinacs i ho remenem tot perquè els altres ingredients no es cremin. Ho salpebrem i ho cuinem fins que els espinacs estiguin tendres i s’evapori tot el líquid. Estirem la massa i cobrim un motlle prèviament untat amb oli i farina, i el posem al forn a 180 °C 15 minuts amb un pes a sobre (pot ser paper de forn amb mongetes o llenties). Retirem el pes i el cuinem 3 minuts més perquè s’assequi la massa. Escalfem la nata, la barregem amb els ous a poc a poc, i amb els espinacs. Farcim el pastís i el deixem al forn fins que quallin els ous, uns 30 minuts a 180 °C.

 

ET RECOMANEM

Si no volem fer la massa, podem comprar una pasta brisa.El farciment d’espinacs, sense la nata i els ous, el podem utilitzar per preparar una lasanya.Les racions que sobrin, les podem embolicar i congelar.Els grans que fem servir com a pes per cuinar la quiche els podem guardar en un pot de vidre per tornar-los a utilitzar, així com el paper de forn.