#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / estiu / tardor / fred / vegetal /

CAVIAR D’ALBERGÍNIA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 2 meitats de tomàquet sec

 1 albergínia

 2 grans d’all

 Oli d’oliva verge extra

 0.25 ceba vermella picada molt fina

 1 cullerada de julivert picat

 0.5 filet d’anxova

 0.5 culleradeta de tàperes

 2 culleradetes de vinagre de xerès

 

 


COM HO FEM?

 

Remullem els tomàquets 20 minuts en aigua calenta i els tallem a trossets petits. Tallem l’albergínia longitudinalment per la meitat i hi fem incisions creuades a la «carn» sense tallar la pell. Tallem els alls per la meitat i en posem 2 trossos en cada meitat d’albergínia. Les pintem amb oli d’oliva i les cuinem al forn a 200 °C fins que estiguin rosses i tendres, uns 20 minuts. Piquem les albergínies amb pell i els alls, amb un ganivet, a trossets petits. Piquem també el filet d’anxova i les tàperes. Barregem amb l’albergínia, el tomàquet, la ceba i el julivert. Ho amanim amb sal, oli d’oliva i vinagre.

 

ET RECOMANEM

Podem menjar el “caviar” d’albergínia com una guarnició d’un peix o amb torrades o formatge. Si no tenim vinagre de xerès, podem utilitzar-ne qualsevol altre.