SOPA DE POLLASTRE I VERDURES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
Verdures pel brou
Ossos de pollastre
Restes de pollastre
Aigua
COM HO FEM?
Rentem les verdures, pelem la pastanaga i el nap, i reservem a part les peles. Posem les peles amb les fulles d’api i la part verda del porro en una cassola, juntament amb els ossos de pollastre. Ho cobrim tot amb aigua i ho deixem bullir a foc no massa fort una hora. Colem el brou. Tallem les verdures a daus i les bullim amb el brou. Quan siguin tendres, hi afegim el pollastre esmicolat i ho condimentem amb sal, o salsa de soja, i amb unes herbes fresques picades.
ET RECOMANEM
Quan cuinem amb verdura «de gust» fort (pastanaga, nap, api, ceba tendra, porro), abans de pelar-la, podem rentar-la bé i així guardar la pela o les fulles en una bossa al congelador, que anirem omplint fins que en tinguem prou per fer un brou de verdura, pollastre, peix o el que vulguem. El brou que sobra el podem congelar en gots de plàstic, tapats, amb la descripció del que és i la data de caducitat.