#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

NOTÍCIES

Nou Dossier Tècnic «La lluita contra el malbaratament alimentari. Aprofitament dels aliments» publicat pel DARP

La publicació del nou Dossier Tècnic "La lluita contra el malbaratament alimentari. Aprofitament dels aliments" recull una serie d'articles que reivindiquen el valor dels aliments i la lluita contra el malbaratament alimentari. Així mateix, permet conèixer millor què és el malbaratament i quines causes l’originen, i s'inclouen una serie d'iniciatives que treballen per reduir el malbaratament alimentari a Catalunya.
30 julio, 2019/por bumworkc

HOTEL KITCHEN: Change the Flow of Food

La World Wildlife Fund (WWF) i l’American Hotel and Lodging Association (AHLA), amb el suport de la Fundació Rockefeller han creat una aplicació web dirigida a propietaris i empleats del sector de la restauració dels Estats Units per prendre consciència dels perjudicis del malbaratament alimentari que es produeix als hotels i restaurants d’aquest sector. L’aplicació ha estat desenvolupada a partir de projectes pilot en hotels dels Estats Units, d’aquesta manera s’ha fet una eina que recull idees i experiències en un format molt pràctic, on s’hi poden trobar estratègies innovadores per reduir els residus generats a les cuines dels hotels.
30 julio, 2019/por bumworkc

Restaurants i hotels contra el malbaratament alimentari.

Les organitzacions Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i el grup GSR, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’agencia de Residus de Catalunya, són les impulsores de la iniciativa “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho” que implica restauradors i clients. L’objectiu principal és sensibilitzar tant als consumidors com a la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. Els restaurants s’hi poden adherir gratuïtament i disposaran de bosses i carmanyoles dissenyades per la campanya que oferiran als comensals que no s’hagin acabat el seu plat o beguda."
30 julio, 2019/por bumworkc

Save Food

Un terç de tots els aliments o bé es malbarata o es perd - una quantitat que seria suficient per satisfer les necessitats mundials d'aliments. SAVE FOOD té com a objectiu impulsar innovacions, promoure el diàleg interdisciplinari i suscitar debats per tal de generar solucions, a través de tota la cadena de valor "del camp a taula". Amb la participació de tots els actors i en un front ampli: membres de la indústria, la política i la societat civil.
30 julio, 2019/por bumworkc

«La alimentación no tiene desperdicio, aprovéchala»

El Projecte AECOC Contra el Malbaratament Alimentari renova la seva pàgina web, que vol ser un instrument viu on trobar exemples i bones pràctiques de reducció del malbaratament i aprofitament alimentari, així com d'activitats relacionades amb la cogeneració de productes, generació d'energia i un llarg etcètera.
30 julio, 2019/por bumworkc

Te lo sirvo verde

Assessoria en sostenibilitat. Empresa que desenvolupa estratègies per assessorar i aportar valor social en la gestió sostenible de restaurants. Incideix en com reduir la petjada ambiental (energia, aigua i residus) a la vegada que reduir-ne les despeses optimitzant-ne el consum. Fa disseny de menús sostenibles, justos i saludables."
30 julio, 2019/por bumworkc

Pont Alimentari

Projecte que pretén reduir el malbaratament alimentari mitjançant la redistribució d'excedents d'empreses a entitats que atenen col·lectius vulnerables. El projecte és promogut per la Fundació Prevenció de Residus i la Fundació Banc de Recursos, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya."
30 julio, 2019/por bumworkc

El valor dels aliments

Video-reportatge de la campanya "El Valor dels Aliments", per visibilitzar les causes del malbaratament alimentari relacionades amb la pèrdua de valor ambiental, cultural i econòmic dels aliments. Volem sensibilitzar a la població sobre la importància que té el tipus de consum que fem sobre el malbaratament alimentari i la pèrdua de valor dels aliments. Produït per la Fundació ENT, amb la col·laboració de Associació Naturalistes de Girona, Espai Ambiental i la COPA. Amb el Suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya."
30 julio, 2019/por bumworkc

The Global Food Waste Scandal

Campanya d'aquesta organització mediambiental anglesa que lluita per evitar el malbaratament alimentari des del 2009.
30 julio, 2019/por bumworkc