Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

"LATKIES" DE PATATA

"LATKIES" DE PATATA

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Mitjana

35 minuts

Racions:

4

COM HO FEM?

Col·loquem un drap de cuina en un bol. Ratllem les patates pelades i les posem al bol. Escorrem el líquid dins del bol, prement el drap. Deixem reposar el líquid 5 minuts, descartem l’aigua i reservem el midó que quedi a sota. Tallem la ceba a daus petits i la cuinem amb una mica d’oli en una paella a foc mitjà, remenant fins que caramel·litzi (color daurat). Tallem el bacon a trossos petits, i hi afegim la ceba. Ho deixem coure durant 5 minuts. Col·loquem la patata i el sofregit de ceba i bacon al bol del midó, hi afegim l’ou, la farina, la sal, el pebre i el llevat. Escalfem una mica d’oli en una paella, amb una cullera hi aboquem la massa i ho coem per totes dues bandes fins que enrosseixi. Si queden una mica gruixudes podem acabar la cocció al forn.

NECESSITAREM:

  • 400 g de patata
  • 80 g de ceba
  • Oli d’oliva
  • 50 g de bacó
  • 1 ou
  • 15 g de farina
  • 0'5 culleradeta de sal
  • Pebre negre
  • 0'25 culleradeta de llevat en pols

ET RECOMANEM

Podem acompanyar les latkies amb una salsa de iogurt natural amb cogombre i una mica de menta picada.