#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / tapa / fred / estiu / tardor /

MINI PANNINIS DE VERDURES I CANSALADA

Marga Pradas - L'Hora del Tàper- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 6 llesques de pa

 6 cullerades soperes de sofregit de tomàquet

 0.5 ceba

 0.25 carbassó

 40 g de cansalada fumada

 1 cullerada de formatge Emmental ratllat

 Oli

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Netegem el carbassó i despuntem. Amb una mandolina tallem rodanxes molt fines de carbassó amb pell i de ceba. En una paella calenta amb una mica d’oli sofregim les verdures durant 5 minuts. Afegim la cansalada fumada tallada a daus i deixem daurar durant un parell de minuts més. Sobre les llesques de pa sec hi posem una capa de sofregit de tomàquet i del sofregit de verdures i cansalada que hem preparat. Cobrim amb formatge Emmental i condimentem amb una barreja de pebres. Posem a gratinar 5 minuts i servim.

 

ET RECOMANEM

Quan ens sobri pa que no farem servir, és aconsellable tallar-lo a llesques que després podrem aprofitar fàcilment encara que estigui sec per a fer aquest mini panninis, torrades de Santa Teresa o un sopa de ceba. El sofregit de tomàquet el podem fer a casa, aprofitant els tomàquets menys macos o que fa dies que ronden per la nevera. Els panninis es poden fer al gust, només de verdures, tonyina, pernil, etc. El formatge de gratinar pot ser igualment una barreja de restes de formatges que hi hagi a la nevera, de formatge blau, etc. El condiment, per descomptat, també es pot adaptar al gust: orenga, romaní, herbes provençals, etc.