Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

SOPA DE CEBA

SOPA DE CEBA

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Molt fàcil

50 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Pelem i tallem la ceba a trossos petits, la coem a foc molt suau amb la mantega i l’oli, sense tapar-la, fins que caramel·litzi (color daurat que esdevé de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel), al voltant de 40 minuts. Hi afegim l’aigua, la sal i apugem el foc. Ho deixem bullir uns minuts i triturem la sopa molt fina.

NECESSITAREM:

  • 300 g de ceba
  • 25 g de mantega
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 150 ml d'aigua aproximadament
  • Sal

ET RECOMANEM

La podem acompanyar amb unes torradetes o crostons. La sopa es pot fer amb qualsevol varietat de ceba, encara que la de Figueres és la que més m'agrada per a aquesta preparació. Podem corregir la consistència amb més o menys aigua.