BACALLÀ AMB TOMÀQUET, PANSES I PINYONS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
150 g de bacallà desalat
100 g de tomàquet ratllat
1 gra d’all
0.5 cullerada de pinyons
1 cullerada d'oli d'oliva
0.5 cullerada de panses
Un pessic de sal
Pebre negre
COM HO FEM?
Pelem i tallem l’all a làmines. Posem l’all, els pinyons i l’oli d’oliva en una cassola, i els cuinem a foc fluix fins que agafin un color marró daurat. Hi afegim el tomàquet i les panses, ho remenem tot i continuem la cocció fins que s’espesseixi. Ho salpebrem. Preescalfem el forn a 180 °C. Posem el bacallà en una safata de forn amb una mica d’oli d’oliva i el cuinem 6 minuts. Per servir-lo, posem una cullerada de salsa de tomàquet al mig del plat i el bacallà al damunt.
ET RECOMANEM
En comptes de bacallà, podem fer servir qualsevol mena de peix blanc a la planxa o al forn. També podem reemplaçar els pinyons per avellanes crues filetejades.