#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / tardor / hivern / tardor / tardornova /

BRÒQUIL GRATINAT AMB BACÓ I OLIVES NEGRES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de bròquil

 0.25 fulla de llorer

 Sal

 30 g de ceba

 40 g de bacó trossejat

 0.5 gra d’all

 2 cullerades d’oli d’oliva

 2 cullerades de farina

 180 ml de llet

 15 g d’olives negres sense pinyol

 15 g de formatge emmental

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem les flors del bròquil i les bullim amb aigua, llorer i sal. Les escorrem i posem el bròquil en una safata de forn untada amb oli. Tallem la ceba a daus petits i la fregim en una cassola amb el bacó a foc no gaire fort fins que comenci a estar rossa. Piquem l’all petit i l’afegim a la cassola, amb l’oli d’oliva i la farina, i continuem la cocció 3 o 4 minuts, remenant. Llavors hi afegim la llet i ho remenem tot bé per evitar grumolls, i ho cuinem fins que s’espesseixi una mica. Trossegem una mica les olives, les repartim per sobre del bròquil, i al damunt la beixamel. Ho empolvorem amb el formatge ratllat i ho gratinem.

 

ET RECOMANEM

Si no tenim emmental, podem fer servir qualsevol formatge curat o semi de cabra, ovella o vaca. També podem preparar aquest plat aprofitant restes de verdures cuites.