BRÒQUIL GRATINAT AMB BACÓ I OLIVES NEGRES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de bròquil
0.25 fulla de llorer
Sal
30 g de ceba
40 g de bacó trossejat
0.5 gra d’all
2 cullerades d’oli d’oliva
2 cullerades de farina
180 ml de llet
15 g d’olives negres sense pinyol
15 g de formatge emmental
COM HO FEM?
Tallem les flors del bròquil i les bullim amb aigua, llorer i sal. Les escorrem i posem el bròquil en una safata de forn untada amb oli. Tallem la ceba a daus petits i la fregim en una cassola amb el bacó a foc no gaire fort fins que comenci a estar rossa. Piquem l’all petit i l’afegim a la cassola, amb l’oli d’oliva i la farina, i continuem la cocció 3 o 4 minuts, remenant. Llavors hi afegim la llet i ho remenem tot bé per evitar grumolls, i ho cuinem fins que s’espesseixi una mica. Trossegem una mica les olives, les repartim per sobre del bròquil, i al damunt la beixamel. Ho empolvorem amb el formatge ratllat i ho gratinem.
ET RECOMANEM
Si no tenim emmental, podem fer servir qualsevol formatge curat o semi de cabra, ovella o vaca. També podem preparar aquest plat aprofitant restes de verdures cuites.