NECESSITAREM
1 carcassa de pollastre
1 pastanaga
1 porro
1 branca d’api
1 ceba
1 nap petit
1 patata
1 tall de cansalada viada
1 l d’aigua
1 rajolí d’oli d’oliva
1 polsim de sal
Pebre
COM HO FEM?
En una olla posem aigua al foc i hi afegim les carcasses de pollastre. Quan arrenqui el bull escumem per tal de treure’n les impureses. A continuació, afegim les pastanagues, el porro, l’api, la ceba, el nap i les patates. Ho deixem bullir a foc mitjà, al voltant d’una hora. Per servir, colem el brou, recuperem les verdures i les tallem a dauets. En una paella saltegem dauets de cansalada viada salpebrada. Quan estigui daurada, la retirem, traiem l’excés d’oli i la incorporem al bol amb les verdures tallades a dauets. Servim el brou calent amb les verdures del bullit i la cansalada al gust.
ET RECOMANEM
Aquesta sopa està pensada per utilitzar tot el bullit del caldo aprofitable, i té el seu origen en l’escudella barrejada. Una versió més econòmica que s’ajusta a les necessitats dels àpats del dia a dia. A l’afegir-li la cansalada saltejada aportem proteïna, convertint-lo en un plat complet. També es pot batre la verdura amb el brou convertint-la en una crema. La mateixa recepta la podeu fer en olla exprés i reduireu considerablement el temps de cocció.