NECESSITAREM
0.5 carbassó
12 fulles d'alfàbrega
15 g de pinyons
1 dent d'all
25 ml d'oli d'oliva verge
15 g de parmesà
Sal
COM HO FEM?
Netegem el carbassó i despuntem. Amb una mandolina tallem rodanxes molt fines de carbassó amb pell. Disposem el carbassó en un plat i esparcim escates de formatge parmesà. Per preparar el pesto, posem en una batedora l’all, l’oli, els pinyons, l’alfàbrega i una mica de sal. Triturem i condimentem el carbassó i el parmesà.
ET RECOMANEM
Els carbassons han de ser durs, però podem utilitzar els que tinguin alguna maca, només cal treure aquella part. Per al pesto, podem substituir els pinyons per ametlles o avellanes torrades o crues, per anous o fer una barreja de restes d’aquestes fruites seques. El pesto que sobri es pot conservar a la nevera en un recipient i el podem fer servir per condimentar una amanida o pasta.