CAVIAR D’ALBERGÍNIA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
2 meitats de tomàquet sec
1 albergínia
2 grans d’all
Oli d’oliva verge extra
0.25 ceba vermella picada molt fina
1 cullerada de julivert picat
0.5 filet d’anxova
0.5 culleradeta de tàperes
2 culleradetes de vinagre de xerès
COM HO FEM?
Remullem els tomàquets 20 minuts en aigua calenta i els tallem a trossets petits. Tallem l’albergínia longitudinalment per la meitat i hi fem incisions creuades a la «carn» sense tallar la pell. Tallem els alls per la meitat i en posem 2 trossos en cada meitat d’albergínia. Les pintem amb oli d’oliva i les cuinem al forn a 200 °C fins que estiguin rosses i tendres, uns 20 minuts. Piquem les albergínies amb pell i els alls, amb un ganivet, a trossets petits. Piquem també el filet d’anxova i les tàperes. Barregem amb l’albergínia, el tomàquet, la ceba i el julivert. Ho amanim amb sal, oli d’oliva i vinagre.
ET RECOMANEM
Podem menjar el “caviar” d’albergínia com una guarnició d’un peix o amb torrades o formatge. Si no tenim vinagre de xerès, podem utilitzar-ne qualsevol altre.