#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

salsa / acompanyament / vegetal / fred / anual / tardor / hivern /

«CHUTNEY» DE TARONJA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 0.5 culleradeta de pell de taronja

 50 g de taronja

 Un pessic de sal

 15 g de tomàquet pelat i trossejat

 10 g de ceba picada

 20 g de sucre

 Un pessic de canyella

 Un pessic de nou moscada

 0.25 culleradeta de gingebre fresc picat

 20 de vinagre poma

 Un pessic de curri

 

 


COM HO FEM?

 

Primer ratllem la pell de taronja. Pelem la taronja traient-li tota la pell blanca, la trossegem i la triturem al Turmix. Posem tots els ingredients del chutney en una cassola i els deixem coure a foc suau fins a obtenir una confitura (uns 25 minuts).

 

ET RECOMANEM

Si en fem més quantitat, el temps de cocció serà més llarg. Per comprovar la consistència que té, quan pensem que està llest, podem posar unes gotes de chutney a sobre d’un plat fred i veure si llisca. Si posem el plat vertical i no es mou, vol dir que ens hem passat de cocció i hem d’afegir-hi una mica d’aigua calenta i barrejar-ho bé. Si cau molt de pressa perquè és molt líquid continuem la cocció.