#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

crema / primer / vegetal / anual / cullera /

CREMA DE PASTANAGA AMB XAMPINYONS I GERMINATS

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 0.25 parts d'una pastanaga

 1 xampinyons

 2 cullerades d’oli d’oliva

 Germinat d’alfals

 1 cullerada de salsa de soja

 

Per fer la crema de pastanaga:

 

 80 g de pastanaga

 25 g de ceba

 0.5 gra d’all

 0.5 cullerada de mantega

 30 g de patata

 Aigua o brou de pollastre o verdures

 Sal

 Pebre

 


COM HO FEM?

 

Pelar la pastanaga i tallar-la en làmines amb el pelador. Hidratem els bolets en aigua calenta, i quan estiguin tous, els filetegem i els enrossim en oli calent. Barregem en un bol la pastanaga amb els bolets, una mica d’oli, els germinats i la salsa de soja. Per a la crema, tallem la pastanaga pelada a rodanxes fines i la ceba a la juliana (a tires fines). Escalfem la mantega i daurem les verdures amb els alls a foc mitjà. Hi afegim la patata pelada i tallada a daus. Ho cobrim amb l’aigua o brou i ho deixem coure fins que la patata i la pastanaga estiguin fetes. Triturem la crema a la batedora o Turmix i ho condimentem amb sal i pebre. Servim la crema tèbia amb l’amanida al damunt.

 

ET RECOMANEM

Les làmines de pastanaga les podem posar en un bol amb aigua i gel perquè quedin més cruixents i enroscades. Si rentem la pastanaga abans de pelar-la, podem guardar la pela en una bossa al congelador i anem posant-hi peles d’altres verdures (nap, xirivia, fulles de porro, fulles d’api) per fer un brou, quan tinguem la bossa plena.