#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / primer / anual /

CROQUETES DE POLLASTRE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 30 g de ceba picada

 0.75 cullerada d’oli d’oliva

 12 g de mantega

 25 g de farina

 100 ml de llet

 35 g de pollastre a l’ast o rostit

 Sal

 Pebre

 Nou moscada

 1 ou

 Pa ratllat o polenta

 Oli per fregir

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem la ceba a daus petits i la cuinem a foc mitjà, remenant, fins que es caramel·litzi (color daurat que esdevé de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). Afegim la mantega a la ceba i deixem que es fongui, hi afegim la farina i ho cuinem remenant 5 minuts. Hi afegim la llet calenta i ho cuinem fins que la salsa quedi espessa. Hi afegim el pollastre esmicolat i condimentem la massa. Amb la massa encara tèbia, donem forma a les croquetes, les passem per l’ou batut, pa ratllat i les fregim fins que es daurin.

 

ET RECOMANEM

Les croquetes es poden congelar. Per donar-los un toc diferent, podem afegir una mica de curri a la massa. Si ens sobra ou de l’arrebossat, el podem barrejar amb la mateixa quantitat de llet i espessir amb farina per fer bunyols.