CROQUETES DE POLLASTRE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
30 g de ceba picada
0.75 cullerada d’oli d’oliva
12 g de mantega
25 g de farina
100 ml de llet
35 g de pollastre a l’ast o rostit
Sal
Pebre
Nou moscada
1 ou
Pa ratllat o polenta
Oli per fregir
COM HO FEM?
Tallem la ceba a daus petits i la cuinem a foc mitjà, remenant, fins que es caramel·litzi (color daurat que esdevé de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). Afegim la mantega a la ceba i deixem que es fongui, hi afegim la farina i ho cuinem remenant 5 minuts. Hi afegim la llet calenta i ho cuinem fins que la salsa quedi espessa. Hi afegim el pollastre esmicolat i condimentem la massa. Amb la massa encara tèbia, donem forma a les croquetes, les passem per l’ou batut, pa ratllat i les fregim fins que es daurin.
ET RECOMANEM
Les croquetes es poden congelar. Per donar-los un toc diferent, podem afegir una mica de curri a la massa. Si ens sobra ou de l’arrebossat, el podem barrejar amb la mateixa quantitat de llet i espessir amb farina per fer bunyols.