CROQUETES D’EMBOTIT I FORMATGE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
30 g de restes d’embotit
30 g de ceba picada
0.75 cullerada d’oli d’oliva
12 g de mantega
25 g de farina
100 ml de llet
30 g de formatge (curat d’ovella; cabra o vaca; ratllat)
Sal
Pebre
Nou moscada
1 ou
Pa ratllat o polenta
COM HO FEM?
Piquem els embotits a trossets petits. Tallem la ceba a daus petits i la cuinem a foc no gaire fort, remenant, fins que es caramel·litzi (color daurat que prové de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). Afegim la mantega a la ceba i la fonem, hi afegim la farina i ho cuinem tot remenant 5 minuts. Hi afegim la llet calenta i ho cuinem fins que s’espesseixi. Hi afegim els embotits i el formatge, i condimentem la massa. Amb la massa encara tèbia, fem les croquetes, les passem per l’ou batut, pa ratllat i les fregim fins a daurar-les.
ET RECOMANEM
És important picar-ho tot ben petit, perquè si queden trossos grans, les croquetes es poden trencar quan les fregim. Hem d’anar amb compte a l’hora de posar-hi sal, ja que els embotits i el formatge ja en tenen. Les croquetes es poden congelar. Si ens sobra ou de l’arrebossat, el podem barrejar amb la mateixa quantitat de llet i espessir amb farina per fer bunyols.