#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / entrant / tapa / anual /

CROQUETES D’EMBOTIT I FORMATGE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 30 g de restes d’embotit

 30 g de ceba picada

 0.75 cullerada d’oli d’oliva

 12 g de mantega

 25 g de farina

 100 ml de llet

 30 g de formatge (curat d’ovella; cabra o vaca; ratllat)

 Sal

 Pebre

 Nou moscada

 1 ou

 Pa ratllat o polenta

 

 


COM HO FEM?

 

Piquem els embotits a trossets petits. Tallem la ceba a daus petits i la cuinem a foc no gaire fort, remenant, fins que es caramel·litzi (color daurat que prové de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). Afegim la mantega a la ceba i la fonem, hi afegim la farina i ho cuinem tot remenant 5 minuts. Hi afegim la llet calenta i ho cuinem fins que s’espesseixi. Hi afegim els embotits i el formatge, i condimentem la massa. Amb la massa encara tèbia, fem les croquetes, les passem per l’ou batut, pa ratllat i les fregim fins a daurar-les.

 

ET RECOMANEM

És important picar-ho tot ben petit, perquè si queden trossos grans, les croquetes es poden trencar quan les fregim. Hem d’anar amb compte a l’hora de posar-hi sal, ja que els embotits i el formatge ja en tenen. Les croquetes es poden congelar. Si ens sobra ou de l’arrebossat, el podem barrejar amb la mateixa quantitat de llet i espessir amb farina per fer bunyols.