NECESSITAREM
100 g de ceps
50 g d'escalunya
200 ml de brou de pollastre
100 g de pasta petita (pinyons; pistons)
20 g de mantega
5 ml d’oli d’oliva
1 polsim de sal
1 polsim de pebre
COM HO FEM?
Netegem els ceps amb cura. Sempre és millor no submergir-los en aigua, ja que són com esponges i a l’hora de coure’ls ens deixarien anar molta aigua. Els netejarem retirant la terra amb un ganivet i netejant-los amb un drap humit. A continuació els tallem a dauets i els reservem. Tallem a dauets petits l’escalunya i la sofregim a foc mitjà en una cassola amb mantega i un rajolí d’oli. Quan la tinguem transparent afegirem els dauets de ceps. Mentrestant se sofregeixen lentament posem en un cassó a escalfar el brou de pollastre. Quan ja tenim daurats els ceps i l’escalunya afegim la pasta que ens simularà l’arròs i la rossegem un parell de minuts. A continuació li afegim un cullerot de brou de pollastre bullint i remanem constantment. Quan se’ns hagi begut el brou n’hi tornem a afegir un altre cullerot i repetim el procés fins que la pasta ens quedi al dente. Fora del foc afegim el formatge grana padano i remenem fins que ens quedi ben integrat i melós.
ET RECOMANEM
Aquesta recepta fàcil i ràpida que simula un risotto ens permet aprofitar petites quantitats de bolets que ens hagin pogut quedar per la nevera. Es pot fer també amb xampinyons o barreja de bolets. Utilitzar pasta petita ens permet economitzar molt la recepta i trobem altres aplicacions per aquest ingredient molt utilitzat tan sols per a sopes.