GUISAT DE MANDONGUILLES I PRUNES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
30 g de pa
1 raig de aigua
150 g de carn picada de vedella
100 g de carn picada de porc (cansalada)
1 ou
1 cullerada de julivert picat
Sal
Pebre
Per fer el sofregit:
200 g de ceba tallada a daus
150 g de pebrot vermell tallat a daus
Oli d’oliva
2 grans d’all picats
150 ml de vi negre
50 g de prunes seques
150 ml de brou de pollastre o aigua
1 fulla de llorer
1 clau
COM HO FEM?
Remullem el pa amb l’aigua calenta i l’hi deixem uns minuts perquè s’estovi. Escorrem el pa, l’esmicolem i el barregem amb les carns, l’ou, el julivert, la sal i el pebre. Fem boletes amb la carn i les enrossim en una cassola amb oli per totes bandes. Les retirem i reservem. Per fer el sofregit, sofregim la ceba i el pebrot amb oli uns 30 minuts a foc fluix, remenant. Quan la ceba estigui daurada, hi afegim l’all, el fregim uns minuts i hi afegim el vi, les prunes, el brou, el llorer, el clau i les mandonguilles. Quan comenci a bullir, les deixem coure a foc fluix uns 30 minuts, afegint-hi aigua si cal. Al final ho rectifiquem de sal i pebre.
ET RECOMANEM
Després d’enrossir una tanda de mandonguilles amb oli i de retirar-les, afegim un got d’aigua a la cassola i remenem el fons per recuperar les partícules enganxades a la cassola. Aquest suc pot substituir el brou de pollastre de la recepta.