#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / anual /

GUISAT DE MANDONGUILLES I PRUNES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 30 g de pa

 1 raig de aigua

 150 g de carn picada de vedella

 100 g de carn picada de porc (cansalada)

 1 ou

 1 cullerada de julivert picat

 Sal

 Pebre

 

Per fer el sofregit:

 

 200 g de ceba tallada a daus

 150 g de pebrot vermell tallat a daus

 Oli d’oliva

 2 grans d’all picats

 150 ml de vi negre

 50 g de prunes seques

 150 ml de brou de pollastre o aigua

 1 fulla de llorer

 1 clau

 


COM HO FEM?

 

Remullem el pa amb l’aigua calenta i l’hi deixem uns minuts perquè s’estovi. Escorrem el pa, l’esmicolem i el barregem amb les carns, l’ou, el julivert, la sal i el pebre. Fem boletes amb la carn i les enrossim en una cassola amb oli per totes bandes. Les retirem i reservem. Per fer el sofregit, sofregim la ceba i el pebrot amb oli uns 30 minuts a foc fluix, remenant. Quan la ceba estigui daurada, hi afegim l’all, el fregim uns minuts i hi afegim el vi, les prunes, el brou, el llorer, el clau i les mandonguilles. Quan comenci a bullir, les deixem coure a foc fluix uns 30 minuts, afegint-hi aigua si cal. Al final ho rectifiquem de sal i pebre.

 

ET RECOMANEM

Després d’enrossir una tanda de mandonguilles amb oli i de retirar-les, afegim un got d’aigua a la cassola i remenem el fons per recuperar les partícules enganxades a la cassola. Aquest suc pot substituir el brou de pollastre de la recepta.