NECESSITAREM
1 pa de pita
1 Raig d'oli d’oliva
Per fer l'hummus
100 g de mongeta seca cuita
20 g de remolatxa en conserva
0.5 gra d’all
0.5 llimona espremuda
1 cullerada de tahina (pasta de sèsam torrat)
4 cullerades d’aigua
1 cullerada de iogurt
6 cullerades d’oli d’oliva
sal
0.5 cogombre
1 pastanaga petita
1 branca d’api
COM HO FEM?
Triturem tots els ingredients de l’hummus en una batedora fins a obtenir una pasta cremosa. Rectifiquem d’aquells ingredients que ho requereixin per a obtenir una crema un xic àcida i amb un bon color morat. Reservem a la nevera tapat amb film. Tallem la pita a triangles i fregim-los amb l’oli d’oliva en una paella.
Quan siguin daurats, retirem-los i escorrem-los damunt del paper absorbent. Rentem les verdures i tallem-les a bastonets. Reservem-les tapades amb film a la nevera fins al moment de servir.
Servim l’hummus en un bol i decorem-lo amb un raig d’oli d’oliva.
ET RECOMANEM
Servim l’hummus amb els cruixents de pita i les verdures col·locades en bols i platets.