#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / anual / fred /

LASANYA DE PERA I FORMATGE

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 pera

 0.5 cullerada de mantega

 40 g de formatge curat

 30 g d’ametlles

 10 g de pa ratllat

 Pebre

 4 làmines de lasanya

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem la pera, la tallem a daus i la daurem en mantega a foc fort fins que quedi ben rossa. La refredem i la piquem molt petita amb ganivet. Triturem les ametlles fins que quedin pols. Ratllem el formatge i el barregem amb les peres, les ametlles i el pa ratllat. Ho condimentem tot amb pebre. Cuinem les làmines de lasanya i les deixem escórrer, eixugant-les amb una mica de paper. Posem una làmina de lasanya sobre una safata amb paper de forn pintat amb una mica d’oli. Escampem una tercera part del farcit sobre la massa, la cobrim amb una altra làmina de massa i repetim l’operació fins a tenir tres capes de farcit, cobertes per una última capa de massa. Per al pesto, triturem l’alfàbrega amb l’all, els pinyons o nous, l’oli d’oliva, la sal i el pebre. Per escalfar la lasanya, la cobrim amb una mica d’alumini i la posem al forn preescalfat a 180 °C durant 15 minuts. La servim amb salsa per damunt.

 

ET RECOMANEM

Aquest farciment es pot utilitzar també per fer farcellets amb massa de wonton.