#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / tardor /

«LATKIES» DE PATATA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 400 g de patata

 80 g de ceba

 Oli d’oliva

 50 g de bacó

 1 ou

 15 g de farina

 0.5 culleradeta de sal

 

 


COM HO FEM?

 

Recepta per a 4 racions. Col·loquem un drap de cuina en un bol. Ratllem les patates pelades i les posem al bol. Escorrem el líquid dins del bol, prement el drap. Deixem reposar el líquid 5 minuts, descartem l’aigua i reservem el midó que quedi a sota. Tallem la ceba a daus petits i la cuinem amb una mica d’oli en una paella a foc mitjà, remenant fins que caramel·litzi (color daurat). Tallem el bacon a trossos petits, i hi afegim la ceba. Ho deixem coure durant 5 minuts. Col·loquem la patata i el sofregit de ceba i bacó al bol del midó, hi afegim l’ou, la farina, la sal, el pebre i el llevat. Escalfem una mica d’oli en una paella, amb una cullera hi aboquem la massa i ho coem per totes dues bandes fins que enrosseixi. Si queden una mica gruixudes, podem acabar la cocció al forn.

 

ET RECOMANEM

Podem acompanyar les latkies amb una salsa de iogurt natural amb cogombre i una mica de menta picada.