
«LATKIES» DE PATATA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
 400 g de patata
 400 g de patata
 80 g de ceba
 80 g de ceba
 Oli d’oliva
 Oli d’oliva
 50 g de bacó
 50 g de bacó
 1 ou
 1 ou
 15 g de farina
 15 g de farina
 0.5 culleradeta de sal
 0.5 culleradeta de sal
COM HO FEM?
Recepta per a 4 racions. Col·loquem un drap de cuina en un bol. Ratllem les patates pelades i les posem al bol. Escorrem el líquid dins del bol, prement el drap. Deixem reposar el líquid 5 minuts, descartem l’aigua i reservem el midó que quedi a sota. Tallem la ceba a daus petits i la cuinem amb una mica d’oli en una paella a foc mitjà, remenant fins que caramel·litzi (color daurat). Tallem el bacon a trossos petits, i hi afegim la ceba. Ho deixem coure durant 5 minuts. Col·loquem la patata i el sofregit de ceba i bacó al bol del midó, hi afegim l’ou, la farina, la sal, el pebre i el llevat. Escalfem una mica d’oli en una paella, amb una cullera hi aboquem la massa i ho coem per totes dues bandes fins que enrosseixi. Si queden una mica gruixudes, podem acabar la cocció al forn.
ET RECOMANEM
Podem acompanyar les latkies amb una salsa de iogurt natural amb cogombre i una mica de menta picada.

