#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tàper / anual / tardor /

MAGRE DE PORC ARREBOSSAT AMB «QUÈTXUP JAPONÈS”

Manel Guirado- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 2 llesques d’uns 5 mm de gruix de magre de porc (carn del coll)

 farina

 1 ou

 75 g de pa ben sec

 0.5 gra d’all (o 1 culleradeta d’all sec)

 Julivert

 Oli vegetal per a fregir (d’oliva o gira-sol)

 Sal

 Pebre

 

Per a la salsa

 

 100 ml de quètxup

 50 ml de salsa worchershire (o salsa de soja)

 1 culleradeta de gingebre ratllat (opcional)

 50 ml d’aigua

 4 cullerades de sucre morè

 


COM HO FEM?

 

Per fer la salsa, posem tots els ingredients en una cassoleta i ho portem a ebullició. La deixem coent a foc molt suau durant uns 10 minuts per a què redueixi, remenant de tant en tant. La reservem. Tallem el pa sec a crostons i els posem en una picadora, fins que aconseguim trossets petits, sense arribar a fer-ne pols. Ha de quedar més gruixut que el pa ratllat habitual. Barregem-ho amb l’all ratllat i una mica de julivert picat. Fem petits talls a les cantonades de les llesques de carn per a evitar que es corbin en fregir-les. Salpebrem la carn, l’enfarinem i la passem per ou batut. Després arrebossem-la amb el pa amb all i julivert, tot prement-lo bé perquè s’hi enganxi una bona capa. La fregim en abundant oli calent fins que quedi ben daurada per totes dues cares. La deixem reposar 1 minut sobre paper absorbent o sobre una reixeta. Servim la carn ja a talls, amb la salsa i acompanyats d’amanida o verdura al vapor.