#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / anual / vegetal /

PA DE CEBA I PANSES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 60 g de ceba

 5 g de llevat fresc

 125 g de farina

 60 ml d’aigua tèbia

 8 g de panses

 10 ml d’oli d’oliva

 3 g de sal

 

 


COM HO FEM?

 

Per fer 250 g de pa: tallem la ceba a daus petits i la cuinem amb un raig d’oli en una paella a foc suau, remenant, fins a obtenir un color marró fosc. Ens ha de quedar més o menys la meitat de la quantitat inicial.
Esmicolem el llevat en un bol, hi afegim una cullerada de farina i 3 o 4 cullerades d’aigua. Ho barregem bé i ho deixem reposar fins que comenci a fer bombolles.
Barregem la resta de la farina dins del bol del llevat amb la resta d’aigua, la ceba, les panses picades, l’oli i la sal. Ho pastem bé, ho deixem créixer durant 30 minuts, i ho estenem en una safata de forn untada amb oli.
Ho deixem créixer 30 minuts més, ho aixafem amb les puntes dels dits i ho cuinem a 180 °C durant 30 minuts.

 

ET RECOMANEM

Si en fem més quantitat, el pa serà més gros i necessitarà més temps de cocció.
Amb aquest pa de ceba podem fer rodanxes, torrar-les i fer barquetes de xampinyons saltats, amb formatge cremós barrejat amb herbes.