PA DE CEBA I PANSES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
60 g de ceba
5 g de llevat fresc
125 g de farina
60 ml d’aigua tèbia
8 g de panses
10 ml d’oli d’oliva
3 g de sal
COM HO FEM?
Per fer 250 g de pa: tallem la ceba a daus petits i la cuinem amb un raig d’oli en una paella a foc suau, remenant, fins a obtenir un color marró fosc. Ens ha de quedar més o menys la meitat de la quantitat inicial.
Esmicolem el llevat en un bol, hi afegim una cullerada de farina i 3 o 4 cullerades d’aigua. Ho barregem bé i ho deixem reposar fins que comenci a fer bombolles.
Barregem la resta de la farina dins del bol del llevat amb la resta d’aigua, la ceba, les panses picades, l’oli i la sal. Ho pastem bé, ho deixem créixer durant 30 minuts, i ho estenem en una safata de forn untada amb oli.
Ho deixem créixer 30 minuts més, ho aixafem amb les puntes dels dits i ho cuinem a 180 °C durant 30 minuts.
ET RECOMANEM
Si en fem més quantitat, el pa serà més gros i necessitarà més temps de cocció.
Amb aquest pa de ceba podem fer rodanxes, torrar-les i fer barquetes de xampinyons saltats, amb formatge cremós barrejat amb herbes.