«PANNACOTTA» D’ESPÍGOL AMB FIGUES CARAMEL·LITZADES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
75 ml de nata de muntar
25 ml de llet d'ametlles
0.25 cullerada de flor d'espígol sec
15 g de sucre
0.75 fulla de gelatina
2 figues
0.5 cullerada de sucre
COM HO FEM?
Escalfem la nata amb la llet d’ametlles, l’espígol i el sucre. Ho deixem infusionar 15 minuts i ho colem. Hidratem la gelatina en aigua freda uns 5 minuts i l’escorrem. Dissolem la gelatina en la nata calenta. Ho deixem refredar a temperatura ambient, ho tornem a batre i ho repartim en motlles individuals. Tallem les figues per la meitat. Escampem el sucre en una paella antiadherent formant una capa fina i l’escalfem fins que es faci caramel. Posem les mitges figues a la paella, amb la part plana tocant el sucre. Tanquem el foc i les retirem. Servim la pannacotta amb les figues caramel·litzades i les ametlles picades.
ET RECOMANEM
Si no tenim espígol o no ens agrada, no cal posar-ne. Quan és temporada, les maduixes acompanyen molt bé aquestes postres, tallades a daus petits i barrejades amb unes fulles picades de menta fresca. Podem substituir la nata per nata de soja.