#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / acompanyament / fred / tardor

«PANNACOTTA» D’ESPÍGOL AMB FIGUES CARAMEL·LITZADES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 75 ml de nata de muntar

 25 ml de llet d'ametlles

 0.25 cullerada de flor d'espígol sec

 15 g de sucre

 0.75 fulla de gelatina

 2 figues

 0.5 cullerada de sucre

 

 


COM HO FEM?

 

Escalfem la nata amb la llet d’ametlles, l’espígol i el sucre. Ho deixem infusionar 15 minuts i ho colem. Hidratem la gelatina en aigua freda uns 5 minuts i l’escorrem. Dissolem la gelatina en la nata calenta. Ho deixem refredar a temperatura ambient, ho tornem a batre i ho repartim en motlles individuals. Tallem les figues per la meitat. Escampem el sucre en una paella antiadherent formant una capa fina i l’escalfem fins que es faci caramel. Posem les mitges figues a la paella, amb la part plana tocant el sucre. Tanquem el foc i les retirem. Servim la pannacotta amb les figues caramel·litzades i les ametlles picades.

 

ET RECOMANEM

Si no tenim espígol o no ens agrada, no cal posar-ne. Quan és temporada, les maduixes acompanyen molt bé aquestes postres, tallades a daus petits i barrejades amb unes fulles picades de menta fresca. Podem substituir la nata per nata de soja.