NECESSITAREM
2 patates petites
1 gra d’all
1 ceba tendra
1 culleradeta de farina
1 manat de julivert fresc
300 ml de fumet
1 raig d’oli
1 polsim de sal
Per fer el Fumet de peix
300 g restes de peix blanc (cap; espina; retalls…)
1 porro
1 branca d’api
1 ceba
1 pastanaga
1 grapat de branques de julivert
1 polsim de sal
COM HO FEM?
En una cassola posem un raig d’oli i daurem l’all tallat a làmines i la ceba picada. Un cop daurat ho apartem del foc i hi incorporem una culleradeta de farina, tot remenant per tal d’integrar-la bé al sofregit. A continuació afegim la meitat del julivert picat remenant bé. Pelem les patates i les tallem a rodanxes d’uns 8 mm. Les posem cobrint el fons de la cassola, les salem i afegim el fumet (que podem fer bullint restes de peix amb una bresa de verdures i sal) fins a cobrir-les. Tornem la cassola al foc i les deixem coure uns 15 minuts a foc suau. Afegim la resta de julivert picat al damunt i barregem amb delicadesa. Comprovem la cocció de les patates i el punt de sal. Servim calent.
ET RECOMANEM
Aquesta recepta inspirada en el lluç a la basca ens permet aprofitar directament la salsa d’aquesta, si l’hem cuinat per festes, i reaprofitar-la fent aquestes patates. O, partint de la mateixa recepta, fent-la de bon principi tal com us l’expliquem. Quan comprem peix demanem sempre les espines, caps i retalls d’aquests per tal d’elaborar un bon fumet a casa que ens servirà de base per molts plats com sopes, arrossos o estofats com aquest.