QUICHE LORRAINE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de mantega
1 ou
200 g de farina
Per fer el farcit
200 g de bacó picat
200 g de formatge gruyere
100 ml de llet
250 ml de nata
4 ous
Sal
COM HO FEM?
Per fer la massa, tallem la mantega a trossos petits i la barregem amb l’ou i la farina. La pastem fins a obtenir una massa homogènia. L’emboliquem en paper de plàstic i la deixem reposar 30 minuts. Estirem la massa i folrem un motlle de 26 cm de diàmetre, prèviament pintat amb mantega i farina. La posem al forn amb un pes al damunt durant 10 minuts (pot ser paper de forn amb mongetes o llenties), retirem el pes i la deixem 3 minuts més perquè la massa s’assequi. Fregim el bacó en una paella a foc no massa fort. Escalfem la llet amb la nata i l’afegim a poc a poc als ous batuts, i salpebrem. Posem el bacó i el formatge ratllat sobre la massa i hi afegim el líquid. Ho deixem coure fins que el farcit qualli, uns 25-30 minuts.
ET RECOMANEM
Podem fer servir qualsevol classe de formatge curat o semicurat de cabra, ovella o vaca. Si no volem fer la massa, podem comprar una pasta brisa. Les racions que sobrin, les podem embolicar i congelar. Els grans que fem servir com a pes per cuinar la quiche els podem guardar en un pot de vidre per tornar-los a utilitzar, i també el paper de forn.