ROTLLETS DE LLOM AMB PERNIL DOLÇ I DÀTILS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
150 g de llom de porc filetejat
0.5 ceba
Oli d'oliva
20 g de dàtils naturals sense pinyol
20 g de nous
Sal
Pebre
30 g de pernil dolç
COM HO FEM?
Tallem la ceba a daus i la sofregim amb oli a foc no gaire fort, remenant fins que es caramel·litzi. La triturem amb els dàtils i les nous. Salpebrem el llom. Escampem la pasta de dàtils al damunt de la carn i ho cobrim amb el pernil. Ho tanquem tot com un caneló i ho lliguem amb un fil o un escuradents. Escalfem un raig d’oli en una paella i daurem els rotllets per totes les bandes. Acabem la cocció al forn a 200 °C durant 10 minuts aproximadament, traiem el fil i ho servim.
ET RECOMANEM
Podem acompanyar-ho amb un oli de nous o festucs, que es fa triturant la fruita seca amb oli d’oliva, i amb COMPOTA DE PERA.