#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / sopa / tapa / fred / estiu /

«SALMOREJO» AMB GALETA DE PARMESÀ

Marga Pradas - L'Hora del Tàper- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 4 tomàquets mitjans

 2 dents d'all petits

 50 g de pa sec

 50 ml d'oli d'oliva verge extra

 40 g formatge parmesà ratllat

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Netegem els tomàquets, els tallem a trossos irregulars i els posem en el vas de la trituradora. Afegim les dents d’all pelades. Salem al gust. Ho triturem amb la minipimer. Afegim el pa i el deixem que s’estovi uns minuts. Hi posem l’oli. Ho triturem tot de nou fins que quedi molt fi. Ho guardem a la nevera per a servir ben fred. En una paella ben calenta, afegim una cullerada de postres el formatge parmesà ratllat. Deixem que es dauri per les dues cares i que es refredi. Servim el salmorejo acompanyat de la galeta de parmesà.

 

ET RECOMANEM

Si volem que el «salmorejo» quedi més fi, podem treure la pell als tomàquets escaldant-los un parell de minuts en aigua bullint, o passar el batut per un colador xinès. Per donar-li un gust més afruitat hi podem posar un tros generós de síndria sense llavors, amb el tomàquet. Si volem que quedi més líquid podem afegir-hi una mica d’aigua o servir-ho amb un glaçó d’aigua. També el podem acompanyar amb pernil del país a daus, ou dur ratllat, crostonets de pa, etc.