#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / tardor / hivern / vegetal / cullera /

SOPA DE CEBA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 300 g de ceba

 25 g de mantega

 1 cullerada d'oli d'oliva

 150 ml d'aigua aproximadament

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Pelem i tallem la ceba a trossos petits, la coem a foc molt suau amb la mantega i l’oli, sense tapar-la, fins que caramel·litzi (color daurat que esdevé de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel), al voltant de 40 minuts. Hi afegim l’aigua, la sal i apugem el foc. Ho deixem bullir uns minuts i triturem la sopa molt fina.

 

ET RECOMANEM

La podem acompanyar amb unes torradetes o crostons.
La sopa es pot fer amb qualsevol varietat de ceba, encara que la de Figueres és la que més m’agrada per a aquesta preparació.
Podem corregir la consistència amb més o menys aigua.