TEMPURA DE CARBASSÓ I CUES DE GAMBA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 carbassó
Oli per fregir
50 g de farina
50 g de Maizena
2 g culleradetes de llevat en pols
1 ou batut
200 ml d'aigua gelada
16 cues de gamba netes
Salsa de soja
COM HO FEM?
Rentem el carbassó i el tallem per la meitat transversalment. Tallem cada meitat a làmines d’un centímetre i després a tires d’un centímetre. Escalfem l’oli. Barregem la farina amb la Maizena i el llevat. Batem l’ou, l’afegim a la farina i comencem a remenar afegint-hi aigua. Passem els trossos de carbassó per la massa i els fregim sense daurar. Traiem els carbassons i els col·loquem a sobre de paper de cuina. Han de quedar cruixents, però no gaire daurats. Repetim el mateix procediment amb les cues de gamba. Ho servim amb la salsa de soja.
ET RECOMANEM
Perquè l’aigua estigui molt freda, la podem mantenir amb gel fins a l’últim moment. També podem fer tempura d’altres verdures, com pastanaga o pebrot, o peixos. Podem acompanyar-ho amb una amanida verda.