#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / entrant / primer / estiu / tardor /

TEMPURA DE CARBASSÓ I CUES DE GAMBA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 carbassó

 Oli per fregir

 50 g de farina

 50 g de Maizena

 2 g culleradetes de llevat en pols

 1 ou batut

 200 ml d'aigua gelada

 16 cues de gamba netes

 Salsa de soja

 

 


COM HO FEM?

 

Rentem el carbassó i el tallem per la meitat transversalment. Tallem cada meitat a làmines d’un centímetre i després a tires d’un centímetre. Escalfem l’oli. Barregem la farina amb la Maizena i el llevat. Batem l’ou, l’afegim a la farina i comencem a remenar afegint-hi aigua. Passem els trossos de carbassó per la massa i els fregim sense daurar. Traiem els carbassons i els col·loquem a sobre de paper de cuina. Han de quedar cruixents, però no gaire daurats. Repetim el mateix procediment amb les cues de gamba. Ho servim amb la salsa de soja.

 

ET RECOMANEM

Perquè l’aigua estigui molt freda, la podem mantenir amb gel fins a l’últim moment. També podem fer tempura d’altres verdures, com pastanaga o pebrot, o peixos. Podem acompanyar-ho amb una amanida verda.