#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / tardor / hivern / primavera /

TRINXAT D’ESPINACS AMB BOTIFARRA I BACÓ

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de patates

 Sal

 0.5 gra d’all

 Oli d’oliva

 50 g d’espinacs

 100 g de botifarra

 50 g de bacó

 0.25 got de vi blanc

 30 ml de nata de cuinar

 0.5 culleradeta de mostassa antiga

 

 


COM HO FEM?

 

Bullim les patates tallades a trossos amb aigua i sal. Quan es comencin a desfer, les escorrem i reservem. Tallem els alls a làmines i els daurem en oli d’oliva, hi afegim els espinacs i els deixem coure uns minuts remenant fins que s’evapori tot el líquid. Hi afegim la patata i ho trinxem tot fins a esmicolar la verdura. Ho salpebrem. Tallem la botifarra a trossos i emboliquem cada tros amb el bacon. Daurem els trossos de botifarra, hi afegim el vi i ho deixem reduir a la meitat i hi afegim la nata i la mostassa. Ho cuinem tot fins que s’espesseixi i ho servim amb el trinxat.

 

ET RECOMANEM

Si volem una presentació més atractiva, podem fer un motlle rodó de verdura i daurar-lo amb oli en una paella antiadherent, per banda i banda.