The Guardians of Grub

Des del mes de maig de 2019, a Anglaterra i País de Gal·les ha aparegut una nova campanya per fer front a l’amenaça del malbaratament alimentari en el sector de la restauració i l’hosteleria: “The Guardians of Grub” (Els protectors del menjar).

Aquesta campanya, promocionada per l’associació WRAP (Programa d’acció sobre Residus i Recursos, amb les sigles en anglès), es dirigeix principalment a totes les professionals de la restauració i l’hostaleria perquè prenguin consciència i evitin el malbaratament alimentari en aquest sector.

“The Guardians of Grub” té com a objectiu aturar l’alarmant quantitat de menjar que es malgasta cada any en el sector, i ho fan d’una manera divertida, implicant-ne tots els professionals. La intenció és assegurar-se que el menjar es manté com a menjar (i no acaba com una deixalla), i pretén que tothom es converteixi en un autèntic guardià, protector i defensor dels aliments. Interpelen a xefs, propietaris de restaurants, des del caps de cuina fins al marmitó o auxiliar. Els encanten els aliments i odien el malbaratament.

En el seu web trobarem consells per a cada una de les categories professionals dins el sector de la restauració i l’hostaleria, trobarem material per descarregar-se com ara el segell de la campanya o bé cartelleria per penjar a les cuines, a les sales del personal per tal de no oblidar els consells bàsics contra el malbaratament alimentari, així com exemples que ja s’han dut a terme en diferents restaurants i cuines del país. I tot plegat, acompanyat amb un vídeo promocional propi d’una pel·lícula de superherois. No us ho perdeu!