#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

amanida / primer / fred / estiu /

EMPEDRAT

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 50 g de bacallà dessalat

 50 g de tomàquet madur

 20 g de ceba

 20 g de pebrot vermell

 8 olives negres

 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra

 0.75 cullerada de vinagre

 100 g de mongetes; cigrons o llenties cuites

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Esqueixem el bacallà. Tallem els tomàquets, la ceba i el pebrot a daus petits. Traiem els pinyols de les olives, les tallem a trossos i ho barregem tot amb les mongetes. Ho amanim amb oli, vinagre, sal i pebre.

 

ET RECOMANEM

Perquè la ceba no piqui, un cop tallada la podem posar en un colador i passar-li una mica d’aigua calenta de l’aixeta. Quan hàgim de tallar molta ceba, per plorar menys, un cop pelada, la tallem per la meitat i la posem en un bol amb aigua. Així gran part de l’àcid de la ceba es quedarà a l’aigua.