#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

amanida / fred / primavera / estiu /

AMANIDA D’ALVOCAT, POMA, RUCA I GAMBES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 4 gambes senceres

 Oli d'oliva

 Sal

 Pebre

 0.25 alvocat

 0.25 culleradeta de gingebre fresc picat

 1 culleradeta de suc de llimona

 0.25 culleradeta de coriandre fresc (opcional)

 30 g de poma

 30 g de ruca o canonges

 Vinagre d'arròs

 

 


COM HO FEM?

 

Fregim lleugerament les gambes senceres en oli calent. Les netegem sense descartar els caps i la closca de les cues. Salpebrem les cues cuites i les reservem. Posem els caps de gamba i les closques de les cues en un colador xinès i els premsem amb força per obtenir-ne tot el líquid. Triturem l’alvocat amb el suc de llimona, el gingebre ratllat, sal i pebre. Hi afegim el coriandre picat, tapat amb paper de plàstic al contacte i ho reservem a la nevera. Barregem el líquid de gamba amb 3 parts d’oli d’oliva i mitja part de vinagre d’arròs. Ho salpebrem. Pelem i tallem la poma a daus petits. Amb ajuda d’un motlle, posem al mig del plat una mica de ruca, l’amanim amb la vinagreta, al damunt hi posem una capa d’alvocat, a sobre la poma i finalment les gambes cuites.

 

ET RECOMANEM

El que queda dels caps i les closques de les cues de les gambes, ho podem ficar en una cassola, cobrir d’aigua i afegir-hi unes verdures (o pells si en tenim de congelades), per fer un brou de gambes.