SOPA DE PA AMB TOMÀQUET
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de tomàquet al natural
50 g de tomàquet madur
15 g de pa
5 g de vinagre de vi
30 g d'oli d’oliva verge extra
5 g de sucre
Sal
Pebre
20 g de pernil salat
1 pal de broqueta
3 tomàquets cirerol
COM HO FEM?
Trossegem el pa i el deixem macerar amb l’oli, el vinagre, el sucre, la sal i els tomàquets de llauna uns 10 minuts. Hi afegim la resta dels tomàquets pelats i trossejats. Ho emulsionem a la batedora un parell de minuts, fins a aconseguir una textura molt fina. Ho rectifiquem de sal si cal. Muntem una broqueta intercalant-hi trossos de pernil i tomàquets cirerol. Servim la sopa freda amb la broqueta a sobre.
ET RECOMANEM
També podem acompanyar aquesta sopa amb unes cues de gamba a la planxa, en comptes de la broqueta. Els dies festius, podem servir la sopa en gots amb una minibroqueta.