CREMA DE PÈSOLS AMB ENCENALLS DE PERNIL
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
100 g de pèsols
50 g de porro
10 g de mantega
200 ml de brou de pernil
Sal
Pebre
30 g d’encenalls de pernil salat
Per fer el brou de pernil
1 os de pernil
100 g de pells de verdures
500 ml d’aigua
COM HO FEM?
Fiquem l’os de pernil en una cassola amb les peles de verdures i l’aigua, i ho deixem bullir una hora. Colem el brou i el reservem. Tallem el porro a tires fines transversals i el cuinem amb la mantega a foc fluix, fins que quedi tou i una mica transparent. Llavors hi afegim el brou i apugem el foc. Quan comenci a bullir, hi afegim els pèsols i els deixem coure durant 5 minuts. Triturem la crema al Turmix o a la batedora fins a obtenir una textura molt fina. La salpebrem. Servim la crema amb els encenalls de pernil pel damunt.
ET RECOMANEM
El brou de pernil el podem substituir per brou de pollastre. Les peles de verdures poden ser de pastanaga, nap, xirivia, ceba (la part interna de la pell), la part verda del porro, fulles d’api, i les aconseguim guardant-les netes en una bossa al congelador a mesura que utilitzem aquestes verdures per a una altra cosa.