
EMPEDRAT
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
 50 g de bacallà dessalat
 50 g de bacallà dessalat
 50 g de tomàquet madur
 50 g de tomàquet madur
 20 g de ceba
 20 g de ceba
 20 g de pebrot vermell
 20 g de pebrot vermell
 8 olives negres
 8 olives negres
 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
 0.75 cullerada de vinagre
 0.75 cullerada de vinagre
 100 g de mongetes; cigrons o llenties cuites
 100 g de mongetes; cigrons o llenties cuites
 Sal
 Sal
 Pebre
 Pebre
COM HO FEM?
Esqueixem el bacallà. Tallem els tomàquets, la ceba i el pebrot a daus petits. Traiem els pinyols de les olives, les tallem a trossos i ho barregem tot amb les mongetes. Ho amanim amb oli, vinagre, sal i pebre.
ET RECOMANEM
Perquè la ceba no piqui, un cop tallada la podem posar en un colador i passar-li una mica d’aigua calenta de l’aixeta. Quan hàgim de tallar molta ceba, per plorar menys, un cop pelada, la tallem per la meitat i la posem en un bol amb aigua. Així gran part de l’àcid de la ceba es quedarà a l’aigua.

