
LLENGÜES DE GAT – GALETES CRUIXENTS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
 1 clara d’ou
 1 clara d’ou
 40 g de mantega a temperatura ambient
 40 g de mantega a temperatura ambient
 40 g de sucre llustre
 40 g de sucre llustre
 40 g de farina
 40 g de farina
Per fer diferents gustos
 Pell de llimona
 Pell de llimona
 Pell de taronja
 Pell de taronja
 Canyella
 Canyella
 Cafè soluble
 Cafè soluble
COM HO FEM?
Barregem els ingredients en un bol fins a obtenir una massa homogènia. Hi podem afegir algun o diversos dels ingredients suggerits per aconseguir diferents gustos.
Escalfem el forn a 170 °C. A sobre d’una safata amb paper de forn o una planxa de silicona, donem forma a les galetes amb una cullera, repartint una culleradeta de massa i fent moviments circulars centrífugs pressionant suaument la massa per fer un cercle. Tota la galeta ha de tenir el mateix gruix.
Posem la safata uns minuts a la nevera o al congelador perquè les galetes mantinguin la forma després al forn. Les cuinem al forn fins que estiguin rosses, uns 7-8 minuts.
ET RECOMANEM
Aquestes galetes poden acompanyar postres com la MOUSSE DE LLIMONA, LE NEGRE, NATILLA DE TARONJA, per donar-hi un punt cruixent. El rovell que ens sobra el podem fer servir per preparar PASTA DE FORMATGE I VI BLANC PER GRATINAR.

