LLENGÜES DE GAT – GALETES CRUIXENTS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
1 clara d’ou
40 g de mantega a temperatura ambient
40 g de sucre llustre
40 g de farina
Per fer diferents gustos
Pell de llimona
Pell de taronja
Canyella
Cafè soluble
COM HO FEM?
Barregem els ingredients en un bol fins a obtenir una massa homogènia. Hi podem afegir algun o diversos dels ingredients suggerits per aconseguir diferents gustos.
Escalfem el forn a 170 °C. A sobre d’una safata amb paper de forn o una planxa de silicona, donem forma a les galetes amb una cullera, repartint una culleradeta de massa i fent moviments circulars centrífugs pressionant suaument la massa per fer un cercle. Tota la galeta ha de tenir el mateix gruix.
Posem la safata uns minuts a la nevera o al congelador perquè les galetes mantinguin la forma després al forn. Les cuinem al forn fins que estiguin rosses, uns 7-8 minuts.
ET RECOMANEM
Aquestes galetes poden acompanyar postres com la MOUSSE DE LLIMONA, LE NEGRE, NATILLA DE TARONJA, per donar-hi un punt cruixent. El rovell que ens sobra el podem fer servir per preparar PASTA DE FORMATGE I VI BLANC PER GRATINAR.