NECESSITAREM
2 supremes de lluç d’uns 150 g cadascuna (amb pell però sense escames ni espines)
60 g d’arròs
1 patata mitjana
1 ceba mitjana
250 ml de brou de peix (fet amb cap i espines del lluç)
Sal
Pebre blanc
Oli d’oliva
COM HO FEM?
Per fer el brou, netegem bé les espines i el cap del lluç de vísceres i parts sanguinolentes i cobrim-les amb uns 300 ml d’aigua en una cassola. Posem-la al foc i esperem que comenci a bullir. Deixem-ho coure tapat, a foc suau durant uns 15 minuts. Apaguem el foc i ho deixem refredar tapat. Colem-ho i ho reservem. Posem el brou en una cassola amb la ceba tallada a la juliana gruixuda i la deixem coure a foc lent, uns 10 minuts. Mentrestant, pelem la patata i la tallem a daus d’1 cm de costat, aproximadament. Afegim la patata al brou amb ceba, així com l’arròs. Posem-hi una mica de sal i remenem-ho bé. Ho deixem coure a mig foc durant uns 12 minuts, fins que l’arròs estigui quasi a punt. Afegim-hi el peix lleument salpebrat de manera que quedi cobert pel brou, ho deixem coure uns 3 minuts més a foc molt suau. Deixem que reposi fora del foc 2 minuts més. Servim-ho en un plat fons, tot aromatitzant el plat amb un raig d’oli d’oliva cru.