MONGETES AMB CLOÏSSES
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
200 g de cloïsses
Oli d’oliva
50 g de ceba tallada a daus
30 g de pebrot tallat a daus
0.5 gra d’all
30 g d’albergínia tallada a daus
80 g de tomàquet al natural o tomàquet fresc ratllat
Sal
1 pessic de pell de llimona
1 culleradeta de julivert picat
80 g de mongeta del ganxet cuit
COM HO FEM?
Deixem les cloïsses amb aigua i sal durant unes hores. Escalfem una mica d’oli en una cassola i hi sofregim la ceba i el pebrot a foc no gaire fort, fins que s’enrosseixin. Hi afegim l’all i l’albergínia, i continuem la cocció a foc fluix fins que l’albergínia estigui tendra. Hi afegim el tomàquet i ho cuinem durant 10 minuts a foc mitjà. Ho condimentem amb sal. Hi afegim la pell de llimona, el julivert, les mongetes i les cloïsses, ho remenem a poc a poc i ho cuinem tapat durant 5 minuts per integrar els gustos i que s’obrin les cloïsses.
ET RECOMANEM
Podem substituir les cloïsses per musclos o escopinyes.