NYOQUI DE PATATA
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
80 g de patata pelada i tallada (vella; Red Pontiac; Desiree)
Sal
15 g de mantega
Nou moscada
75 g de farina
COM HO FEM?
Bullim la patata en aigua amb sal. La colem i la refredem una mica. Quan estigui tèbia, la barregem amb la mantega tallada a daus, la nou moscada i la farina, i la pastem suaument i hi afegim més farina, si cal. Formem cordons de pasta del gruix d’un dit i tallem els nyoqui d’un centímetre. Els reservem tapats amb un drap. Escalfem aigua amb sal en una cassola grossa, i quan comenci a bullir, hi afegim tandes de nyoquis. Quan pugin a la superfície, els traiem i els aboquem directament a la salsa.
ET RECOMANEM
Si passem els nyoqui per les dents d’una forquilla fent una mica de pressió amb el dit, els donarem la forma rugosa tradicional que serveix per captar més salsa.Podem acompanyar els nyoqui amb pesto, salsa de tomàquet i all torrat, salsa bolonyesa, culis de pebrots, culis de tomàquet, bolonyesa vegetariana.