PASTÍS DE FRUITS SECS
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
200 g de mantega
1 ou
300 g de farina
100 g de sucre llustre
Per fer el farcit:
40 g de mantega
160 g de mel
250 g de fruits secs (ametlles; nous; avellanes)
COM HO FEM?
Per a la massa, tallem la mantega a trossos petits i la barregem amb l’ou, la farina i el sucre de llustre. Ho pastem tot fins a obtenir una massa homogènia. L’emboliquem en paper de plàstic i la deixem reposar 30 minuts. Escalfem el forn a 180 °C.
Estirem la massa i folrem un motlle de 26 cm de diàmetre, prèviament pintat amb mantega i farina. La coem amb un pes al damunt uns 10 minuts (pot ser paper de forn amb mongetes o llenties), retirem el pes i la cuinem 3 minuts més per assecar la massa.
Torrem la fruita seca. Barregem la mel i la mantega en una olla al foc. Hi afegim la fruita seca torrada, ho barregem tot bé i farcim el pastís.
El cuinem al forn fins que la massa estigui daurada.
ET RECOMANEM
Aquest pastís ens el podem menjar sol per esmorzar o per berenar, o servir-lo amb una bola de gelat o una cullerada de mató per postres. Si no volem fer la massa, podem comprar una pasta brisa. Els grans que fem servir com a pes per cuinar la massa els podem desar en un pot de vidre per tornar-los a utilitzar, així com el paper de forn.