
“SPRING ROLLS” DE POLLASTRE, ESPINACS I FORMATGE
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
80 g de pit de pollastre
Sal
Oli d’oliva
0.25 got d’aigua o vi blanc
50 g de ceba
40 g d’espinacs
25 g de formatge ratllat (curat o semi de cabra; ovella o vaca)
1 fulla de pasta brick
0.25 alvocat madur
1 cullerada de cacauets
1 culleradeta de suc de llima
COM HO FEM?
Salem el pollastre i l’enrossim en oli calent. El retirem i el tallem a tires fines. Afegim aigua o vi a la paella, remenem el fons i reservem aquest líquid. A la mateixa paella, fregim la ceba tallada a la juliana (a tires fines). Quan la ceba estigui rossa, hi afegim els espinacs trossejats, el pollastre i el líquid reservat. Ho cuinem fins que es redueixi i ho deixem refredar una mica. Barregem el formatge amb la preparació anterior. Preescalfem el forn a 220 °C. Posem el farciment en una làmina de pasta i l’emboliquem com un spring roll, és a dir, doblegant els extrems del costats per sobre del farciment i embolicant-lo com un caneló. Cuinem els rolls al forn durant 10 minuts o fins que es daurin. Fem un puré amb l’alvocat, hi afegim els cacauets picats i ho condimentem amb sal, pebre i llima.
ET RECOMANEM
Si no tenim pollastre, podem fer servir porc o vedella, o verdures com carbassó, pastanaga.