TAHINA DE POLLASTRE AMB TOMÀQUET
Gonzalo Martínez - Espai Boisà
NECESSITAREM
150 g de cuixa de pollastre desossada
Sal
Oli d'oliva
80 g de tomàquet fregit
40 g de ceba picada
0.5 gra d'all picat
5 brins de safrà
0.25 culleradeta de canyella en pols
0.25 culleradeta de gingebre en pols
5 g de mantega freda
Pebre
0.50 culleradeta de mel
Ametlles torrades i filetejades
Llavors de sèsam
COM HO FEM?
Salem el pollastre i l’enrossim en oli calent. El tallem a trossos i el reservem. En la mateixa cassola, sofregim la ceba picada amb una mica d’oli fins a daurar-la lleugerament. Quan estigui rossa, hi afegim l’all, el tomàquet, les espècies i el pollastre. Quan comenci a bullir, ho tapem tot i ho deixem coure a foc fluix fins que el pollastre estigui cuit. Acabem amb la mantega, remenant perquè s’integri en la salsa, i una mica de pebre. Ho servim amb la mel, les ametlles i el sèsam al damunt.
ET RECOMANEM
Per a aquest plat, podem fer servir restes de pollastre a l’ast o al forn.