#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

acompanyament / anual /

TAHINA DE POLLASTRE AMB TOMÀQUET

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 150 g de cuixa de pollastre desossada

 Sal

 Oli d'oliva

 80 g de tomàquet fregit

 40 g de ceba picada

 0.5 gra d'all picat

 5 brins de safrà

 0.25 culleradeta de canyella en pols

 0.25 culleradeta de gingebre en pols

 5 g de mantega freda

 Pebre

 0.50 culleradeta de mel

 Ametlles torrades i filetejades

 Llavors de sèsam

 

 


COM HO FEM?

 

Salem el pollastre i l’enrossim en oli calent. El tallem a trossos i el reservem. En la mateixa cassola, sofregim la ceba picada amb una mica d’oli fins a daurar-la lleugerament. Quan estigui rossa, hi afegim l’all, el tomàquet, les espècies i el pollastre. Quan comenci a bullir, ho tapem tot i ho deixem coure a foc fluix fins que el pollastre estigui cuit. Acabem amb la mantega, remenant perquè s’integri en la salsa, i una mica de pebre. Ho servim amb la mel, les ametlles i el sèsam al damunt.

 

ET RECOMANEM

Per a aquest plat, podem fer servir restes de pollastre a l’ast o al forn.